031-712 98 00 support@independia.se
paketsnöre paket

Ibland är det skönt att slippa tänka för mycket själv! Konstigt uttryck kanske du tänker nu. Ska någon annan tänka åt en då eller!? Ja, det är faktiskt det jag menar. Vi matas med så otroligt mycket information idag vilket många gånger gör det svårt för oss att sortera och välja vad som är bäst för oss själva. Ta till exempel när du går till gymmet. Att delta i en gruppträning kan vara oerhört skönt. Du ser bara till att dyka upp och göra jobbet. Någon annan har tänkt ut och talar sedan om för dig hur du skall göra det. Någon som vet vad de pratar om och har intresse i att du skall förbättra din hälsa. Med det sagt så är det givetvis tufft att göra jobbet men poängen är att någon paketerat en produkt, ett pass, till dig utan att du behövt lägga någon som helst tankeverksamhet på det. Varför pratar jag om detta nu då? Jo, paketeringar finns även i hus-världen och ibland kan det vara klokt att, precis som gyminstruktören, låta någon som kan sin sak paketera de tjänster som kan vara bra att ha inför en husförsäljning. 

 Marie Jacobsson, Avdelningschef på Independia jobbar med just detta. Hon, tillsammans med sitt team av experter i branschen, ser till att ta fram paketeringar innehållande tjänster som är bra för dig när du skall sälja din fastighet. Jag frågade Marie om varför det är bra med paketeringar och vad det finns för fördelar med att köpa ett paket i stället för separata tjänster hos olika aktörer i branschen.

kvinna paket broschyr

Fördelen med paket.
Fördelen med att välja en paketerad produkt är att det nödvändiga och viktiga är med, börjar Marie. Besiktning, energideklaration och Dolda felförsäkring. Mer än så behöver du inte som säljare när du flyttar från ditt hus. Har du valt att teckna ett paket innehållande dessa tjänster så återstår det bara för dig att öppna dörren för besiktningsteknikern när hen väl är på plats. Försäkringen är aktiverad och blir per automatik giltig under processens gång, i enlighet med dess villkor. Väldigt smidigt helt enkelt! Marie tillägger, med ett leende, att hon visserligen kanske är lite partisk i frågan men står ändå verkligen fast vid att det blir väldigt smidigt och enkelt när man väljer ett färdigt paket.

 Separata tjänster.
Om man istället väljer fristående tjänster, vilket man givetvis kan göra, t.ex. en energideklaration och överlåtelsebesiktning som start, så måste du som säljare eller mäklaren komma ihåg att teckna på en Dolda felförsäkring när det väl är dags för tillträde. Skulle man missa detta i allt annat som man behöver komma ihåg finns inte längre någon chans att försäkra sig och du som säljare blir utan skydd för dolda fel i hela 10 år efter att du lämnat huset. Den sitsen vill man inte hamna i säger Marie. Tyvärr så händer det och det är alltid lika tråkigt att förklara för kunden/säljaren att de inte har någon försäkring i de fall den glömts bort. Huvudbry som du helt enkelt inte behöver få om du istället väljer att köpa ett paket innehållande b.la. Dolda felförsäkring. 

I vissa paket kan du dessutom få extra besiktningskontroller samt en kraftfullare Dolda felförsäkring* och din bostad blir kvalitetsstämplad i marknadsföringen vilket kan ge fler intressenter och säkrare bud!

Ett väl inslaget paket, fullt med trygghet helt enkelt!

Ja, det låter ju helt klart som att det är tryggt och skönt att välja en paketering.  

 *Innehållet varierar beroende på vilket paket man tecknar.

———

I KORTA DRAG

✔ En paketering för säljare brukar innehålla en överlåtelsebesiktning, energideklaration och en Dolda felförsäkring.

✔ Genom att köpa ett paket så behöver du inte oroa dig för att stå utan Dolda felförsäkring när du lämnat ditt hus.

✔ Nivån på paketet kan variera. Se över vad just du behöver och vill ha.